(δε)κατα, τεύχη 6-30

(δε)κατα, τεύχη 6-30 & άλλα περιοδικά.

Το # 30ο τεύχος [Καλοκαίρι 2012] του περιοδικού (δε)κατα ήδη κυκλοφορεί. Περιέχει θέματα σε έναν φακέλλο που τον ονομάζει ο «ιδιοκτήτης» του (η «ψυχή» της Κοινωνίας των δεκάτων, όπως του αρέσει να τον ονομάζουν) ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΙ, θέλοντας προφανώς να τιμήσει (θεωρητικό είναι αυτό βέβαια) τους πατεράδες που έχουν γιους!!Γράφουν : Γ. Ευσταθιάδης, Oscar Hijuelos, Maram al-Masri, Γ. Ρούβαλης, Ηρώ Νικοπούλου, Κ. Μπούρας, Κορνήλιος Καστοριάδης, Κ. Ζαροκώστα κ.α. όπως ο Carlos Fuentes & Νάνος Βαλαωρίτης. Φυσικά δεν ξέρω πόσοι εκ των συγγραφέων του τεύχους έχουν γιους [πχ ο Γ. Ευσταθιάδης έχει, αλλά ο Κ. Μπούρας όχι] και εάν οι συνεργασίες τους είναι από εμπειρίες ή από ονειροφαντασίες. Αυτά. Τον συμβολισμό της εικόνας του εξωφύλλου δεν κατάλαβα: Είναι κάποιος που δεν κατάφερε να γίνει πατέρας και τον τρώνε τα ζουζούνια;   Πάντως, με το 30ο τεύχος τελειώνει από την ιστοσελίδα αυτή και η παρουσίαση του περιοδικού (δε)κατα. Καλή του τύχη.

Το # 29ο τεύχος [Άνοιξη 2012] του περιοδικού (δε)κατα ήδη κυκλοφορεί. Περιέχει τα θέματα και τις εισηγήσεις μιας ημερίδας που έγινε στην ΕΣΗΕΑ με θέμα «Λογοκλοπή-Λογοκρισία». Αδιάφορο περιεχόμενο αν εξαιρέσεις μερικά διηγήματα. Σε ένα σχόλιο του ο διευθυντής του περιοδικού γράφει για την περίπτωση γνωστού ποιητή και διευθυντή περιοδικού ποίησης που τον κατηγορεί για λογοκλοπή. Βέβαια, ο ίδιος ΩΣ σχολιαστής των άλλων, δεν εξήγησε ποτέ γιατί έλεγε σε συνέντευξη του στο Blog EMEIΣ : – Τι σας γοητεύει τόσο στην ποίηση και έχετε φτάσει να ασχολείστε τόσο; / ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το ότι διαβάζω και αντιγράφω! Πολύ απλό!  Ως ποιητής ξεκίνησα. Το ’69, που έβγαλα το πρώτο μου βιβλίο, ήμουνα πόσο… 23-24 χρονών περίπου και μετά έφυγα για την Αμερική, έβγαλα άλλο βιβλίο μετά εκεί, μετά… έχω βγάλει κάπου 18-20 βιβλία, έχω γράψει και μυθιστορήματα… και νουβέλες… / ΣΧΟΛΙΟ : -Πάντως αυτό που είπατε είναι αρκετά τολμηρό να το πει κάποιος, ότι διαβάζω και αντιγράφω. Συνήθως όλοι νομίζουν για τον εαυτό τους ότι είναι πολύ σπουδαία μυαλά, ας πούμε, και ότι είναι πρωτότυπα αυτά που παρουσιάζουν, ενώ τελικά τίποτα δεν είναι πρωτότυπο. / ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σαχλαμάρες. Μην τα πιστεύεις. (http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=888.). Και κάτι άλλο : ο ίδιος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ. Σιώτης, διέγραψε από τον κατάλογο των τακτικών συνεργατών του περιοδικού (δε)κατα, από αυτό το τεύχος τον Πάνο Καπώνη. Τα λέμε. 

    
 # 28ο τεύχος [Χειμώνας 2011-12] του περιοδικού (δε)κατα  (κυκλοφορεί). Η επιμέλεια του τεύχους ανήκει στον Γιάννη Ευσταθιάδη, ενώ το τεύχος συνοδεύεται από ένα DVD με τον Γιάννη Βαρβέρη να διαβάζει γαλλικά  γαστρονομικά κείμενα και ποιήματα που μετέφρασε ο ίδιος και ένα CD με τίτλο “Τρώγωντας, πίνοντας & τραγουδώντας” με επιλογές από το δημοτικό, το αστικό και το ρεμπέτικο τραγούδι. Στα περιεχόμενα του τεύχους συμπεριλαμβάνονται πολλά ανέκδοτα μεταφρασμένα κείμενα και ποιήματα, καθώς και κείμενα γραμμένα ειδικά για τα (δε)κατα από έλληνες λογοτέχνες. Στις σελίδες 157-161 δημοσιεύεται το δοκίμιο του Π. Καπώνη με τον τίτλο «Πνεύμα Οίνου».
 
# 27ο τεύχος [Φθινόπωρο 2011] του περιοδικού (δε)κατα. (κυκλοφορεί). Δημοσιεύονται μεταξύ άλλων, Vladimir Nabokov, που το 1942 γράφει επιστολές στην γυναίκα του από αμερικανικά πανεπιστήμια όπου έδινε διαλέξεις (δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα), David Mason για την επαφή του με τον Sir Patrick Leigh Fervor, Ruddy Doyle, Γιώργος Χουλιάρας, Istvan Orkerny, Δήμητρα Κολλιάκου και Tessa Hadley, Ακόμα, δημοσιεύουν οι ποιητές Rikardo Arregui, Dana Gioia, Tomica Bajsic, Thomas Sayers Ellis, Νατάσα Χατζιδάκι, Έλσα Κορνέτη, Κατερίνα Βαλαωρίτη και Γεωργία Τρούλη, με ποιήματα τους. . Περισσότερα : Κοινωνία των (δε)κάτων.
# 26ο τεύχος [Καλοκαίρι 2011] του περιοδικού (δε)κατα. (κυκλοφορεί). Δημοσιεύονται μεταξύ άλλων, η προδημοσίευση ενός κεφαλαίου του μυθιστορήματος του Π. Καπώνη «Η Γυναίκα του Έκτορα» σε μορφή διηγήματος με τον ίδιο τίτλο. Ακόμη, μια κριτική του ίδιου για το βιβλίο του Γιώργου Βέη «Μανχάταν – Μπανγκόκ». Δημοσιεύονται ακόμη : Διηγήματα και δοκίμια των G. Packer, J. Wood, Paul Auster, Anne Enright, D. Mason, Alicia Ostriker και των Ελλήνων Γ. Βαρβέρη, Π. Κουσαθανά, Αλ. Δάρα, Θ. Τσατσαρώνη, Β. Κουγέα Μάνου Στεφανίδη, Ανδρέα Μπλουμ, Μ. Τσάτσου, Νίκης Μαραγκού κ.α. Στα βιβλία γράφουν ακόμη και οι : Θεοδόσης Πυλαρινός, Χρ. Σπυροπούλου, Ντ. Σιώτης, Λ. Σκουζάκης, Αγγ. Τσιριγώτη & Χ. Κυριακάτη. Περισσότερα : Κοινωνία των (δε)κάτων. 
# 25ο τεύχος [Άνοιξη 2011] του περιοδικού (δε)κατα κυκλοφόρησε με έναν 150-σέλιδo φάκελο, ορταστικός, με διηγήματα, συνεντεύξεις, ποιήματα, φωτογραφίες, κριτικές βιβλίου, σχόλια, αποκλειστικά από και για τη Λατινική Αμερική, με την επιμέλεια των Ρήγα Καππάτου και Γιώργου Ρούβαλη. Είναι ένας συναρπαστικός φάκελος, που περιέχει : δώδεκα διηγήματα συγγραφέων από επτά χώρες, ποιήματα είκοσι έξι ποιητών από δέκα χώρες. Από την υπόλοιπη ύλη του περιοδικού : Ντοκουμέντο: Τα Σημειωματάρια Σιβηρίας του Ντοστογιέφσκι που δημοσιεύονται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Ποίηση: Γιάννης Ευσταθιάδης. Πρόσωπα: ο Μ. Στεφανίδης γράφει για τον Βλάση Κανιάρη. Βιβλίο: Π. Απέργης, Πάνος Καπώνης [για το μυθιστόρημα του Μάριο Βάργκας Λιόσα «Ο άνθρωπος που έλεγε ιστορίες»], Λ. Σκουζάκης, Ντίνος Σιώτης. Σχόλια : Ρίβα Λάββα, Γιώργος Ρούβαλης, Ντίνος Σιώτης, Μάνος Στεφανίδης. Περισσότερα : Κοινωνία των (δε)κάτων.

Το τεύχος # 24 [Χειμώνας 2010-2011], του περιοδικού(δε)κατα, αναφέρεται στην δεκαετία 2001-2010 και ειδικά, στο Μυθιστόρημα, το Διήγημα, το Διαδίκτυο, την ανάγνωση λογοτεχνίας, την Πολιτική, τα Εικαστικά, την Τηλεόραση, την Αθήνα και τα πράγματα που δεν έγιναν τα πρώτα δέκα χρόνια. Από την υπόλοιπη ύλη των (δε)κάτων : η Σώτη Τριανταφύλλου μιλά, ποίηση των Ledo Ivo, Mαρίνα Αποστόλου, Ν. Μαραγκού κ.α.. Διηγήματα : Daniil Kharms, Άντα Γκουρμπαλή, Κατερίνα Ζαρόκωστα, Ηρώ Νικοπούλου, Μαρία Πετρίτση, Marisa Silver, Μαρία Τσάτσου. Ο Γ. Μπλάνας για τον Χαρμς, ο Ρ. Καππάτος για τον Νίκο Καββαδία. Η Λίλη Μιχαηλίδη από την Κύπρο. Για τα Βιβλία γράφουν Θ. Γρηγοριάδης, Πάνος Καπώνης, Φώτης Κουβέλης, Ε. Παναγιώτου, Λ. Σκουζάκης, Ντίνος Σιώτης. Δημοσιεύονται οι κριτικές του Πάνου Καπώνη για τα νέα βιβλία : του Γιάννη Κακουλίδη «Τα λουστρίνια της παρέλασης» και της Ελένης Πριοβόλου [Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙΛ] «Όπως θα ήθελα να ζήσω».

Στο τεύχος # 23 [Φθινόπωρο 2010], της νέας σειράς του περιοδικού(δε)κατα, που είναι αφιερωμένο σε διηγήματα και άλλα κείμενα «δυσφορίας (oof)», δημοσιεύεται και η κριτική του Πάνου Καπώνη για το νέο ποιητικό βιβλίο του Γιώργου Μαρκόπουλου «Κρυφός Κυνηγός» των εκδόσεων Κέδρος, με τον τίτλο : Το φεγγάρι και το αεροπλάνο. Επίσης ένα αφιέρωμα στην λογοτεχνία της Δανίας, με την επιμέλεια της Χρύσας Σπυροπούλου. Ακόμη ένα κείμενο του Ντ. Σιώτη για τον θεσμό του Λογοτεχνικού Φεστιβάλ «Περί Τήνος πρόκειται ;»

Στο τεύχος # 22 [Καλοκαίρι 2010], της νέας σειράς του περιοδικού(δε)κατα, που έχει αφιερωματικό τίτλο «βιβλία για την πισίνα»,δημοσιεύονται οι κριτικές του Πάνου Καπώνη για τα βιβλία :  α] Enrique Vila-Matas «Η νόσος του Μοντάνο» των εκδόσεων Καστανιώτης και β) Enrique Vila-Matas «Δόκτωρ Πασαβέντο» επίσης των εκδόσεων Καστανιώτης , με τον ενιαίο τίτλο : Η νόσος της λογοτεχνίας.

Στο τεύχος # 21 [Άνοιξη 2010], της νέας σειράς του περιοδικού (δε)κατα, που έχει αφιερωματικό τίτλο η ζωή του συγγραφέα, δημοσιεύονται οι κριτικές του Πάνου Καπώνη για τα βιβλία :  α] Γιάννη Κακουλίδη «Αναφορά στον κύριο Κωστάκη Πρου» των εκδόσεων Καστανιώτης, με τίτλο : Μετά το ηχόχρωμα της ποίησης. β] Γιώργου Χρονά «Η Γυναίκα της Πάτρας» των εκδόσεων Οδός Πανός, με τίτλο : Η αγία πόρνη.

Τα τεύχη της νέας σειράς του περιοδικού (δε)κατα, με νέα εμφάνιση : Τακτικοί συνεργάτες του περιοδικού (δε)κατα : Κυριάκος Αθανασιάδης, Γιώργος Βέης, Κώστας Γιαννακογιώργος, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Λίλυ Εξαρχοπούλου, Κατερίνα Ζαρόκωστα, Αλέξης Ζήρας, Δημήτρης Καλοκύρης, Ρήγας Καππάτος, Πάνος Καπώνης,Ρίβα Λάββα, Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σοφία Νικολαϊδου, Αθηνά Παπαδάκη,Αγγελική Παπαδοπούλου,Σάββας Πατσαλίδης, Αγγελική Τσιριγώτη. **********

(δε)κατα # 20, Χειμώνας 2009-2010.

Το εικοστό (#20) τεύχος του περιοδικού (δε)κατα (Χειμώνας 2009-2010)είναι αφιερωμένο στην λογοτεχνία των ΗΠΑ με αφιερωματικό τίτλο ΑΜΕΡΙΚΗ. Στα περιεχόμενα του, άρθρα και κείμενα αμερικανών και ελλήνων συγγραφέων, όπως των Charles Bukowski, Elizabeth Joseph, Mathew Norman, Charles Simic, Rob Spillman, Κ. Γιαννακογιώργου, Γιάννη Κακουλίδη, Πάνου Καπώνη (βιβλιοκριτική για το βιβλίο του Χάρολντ Μπλουμ «Ο δυτικός κανόνας» εκδόσεις Gutenberg), Ρίβα Λάββα, Μάνου Στεφανίδη, Σώτης Τριανταφύλλου, Αγγ. Τσιριγώτη, Στρατή Χαβιαρά κ.α.
Το # 20 τεύχος, που κλείνει μια σειρά τευχών, παρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2010 από την Κοινωνία των Δεκάτων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το επόμενο # 21 τεύχος θα κυκλοφορήσει με νέο μικρότερο και πιο κομψό σχήμα.
**********
ΤΕΥΧΟΣ #19 του περιοδικού (δε)κατα : Διηγήματα (των J.M.Coetzee, Κατερίνας Ζαρόκωστα, Άκη Παπαντώνη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Judy Troy, Λίλυς Εξαρχοπούλου κ.α.). Ποίηση : (Maureen McLane, Oskar Pastior, Adam Zagajewski, Δημήτρη Κανελλόπουλου k.α.). Ένα άλμπουμ φωτογραφιών από τελετές στις Άνδεις του Χαβιέρ Σίλβα Μαϊνέλ και άλλη πλούσια λογοτεχνική ύλη. Στο «Μαγνητόφωνο» η Ρίβα Λάββα παρουσίασε «Τα πολλά πρόσωπα του Αλέξανδρου Ίσαρη». Στις παρουσιάσεις των βιβλίων ο Πάνος Καπώνης γράφει βιβλιοκριτική για το καταπληκτικό βιβλίο της Άντζελα Λάμπερτ «Η χαμένη ζωή της Εύας Μπράουν» των εκδόσεων «ΠΑΠΥΡΟΣ».**********

(δε)κατα # 18, Χειμώνας 2009.

Στο #18ο τεύχος του περιοδικού (Καλοκαίρι 2009) δημοσιεύτηκε κριτική του Πάνου Καπώνη «η σκοτεινή πόλη» για το βιβλίο του Δημητρη Μαμαλούκα «Η μοναξιά της ασφάλτου» από τος εκδόσεις Λιβάνη. Το καλοκαιρινό αυτό τεύχος ήταν αφιερωμένο στον ΕΡΩΤΑ, με διηγήματα και άλλα κείμενα των : Νόρμαν Μέιλερ, John Updike, Muhammad ai-Nafzawi, William T. Volman, Άρη Μαραγκόπουλου, Γιάννη Ευσταθιάδη, Τάκη Μανδράκου, Αγγελικής Τσιριγώτη Γιάννη Κακουλίδη, κ.α. *********

(δε)κατα # 17, Άνοιξη 2009.

Στο τεύχος # 17 [Άνοιξη 2009], του περιοδικού(δε)κατα, που έχει κείμενα των Roberto Bolano, Arthur Miller, John Berger, Χρήστου Οικονόμου, Γεωργίας Συλλαίου, Μάνου Στεφανίδη κ.α. δημοσιεύεται το δοκίμιο του Πάνου Καπώνη για την συγγραφική πλευρά του Γλύπτη Θόδωρου με τίτλο «Θόδωρος, ο γλυπτικός λόγος», καθώς και κριτική για το βιβλίο της Κάθριν Νεβίλ «Η φωτιά» των εκδόσεων Α. Α. Λιβάνης.**********

(δε)κατα # 16, Άνοιξη 2009.

Στο τεύχος # 16 [Χειμώνας 2008-2009], του περιοδικού (δε)κατα, που είναι αφιερωμένο στον ψηφιακό λόγο με κείμενα στον φάκελλο αυτόν των : Andrew Sullivan, Rachel Donadio, Tom Bradley, Alain Giffard, Cosmix, Talos, Yorgos, Τιτίκας Δημητρούλια, Δημήτρη Μαμαλούκα, Κωστή Τριανταφύλλου, Ξενοφώντα Μπρουτζάκη κ.α. δημοσιεύεται μια συνέντευξη του συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου στον Πάνο Καπώνη με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του «Σαν ταξιδιάρικα πουλιά» των εκδόσεων Ψυχογιός, καθώς και βιβλιοκριτική του ίδιου βιβλίου με τίτλο «Ανάγλυφη ψυχή της Κωνσταντίνου Πόλης».**********

(δε)κατα # 15, φθινόπωρο 2008.

Το φθινοπωρινό τεύχος #15 των (δε)κάτων, περιέχει τον φάκελλο «ολοκληρωτισμός» με ενδιαφέροντα κείμενα των Daniel Slager που γράφει για τον Μπέρτολτ Μπρέχτ, Hanna Krall, Ν. Δήμου, Κυρ. Αθανασιάδη, Ρήγα Καππάτου, Lutwig Wittgenstein, Γιάνη Ευσταθιάδη και Γιάννη Κακουλίδη, της Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου, μια συνέντευξη του Άρη Μαραγκόπουλου, των Louis Menand, Francisco Goldman & Emily Fragos και πολλών άλλων νέων συγγραφέων και κριτικών της λογοτεχνίας. **********

(δε)κατα # 14, καλοκαίρι 2008.

Μακροβούτι στη λογοτεχνία είναι ο υπότιτλος του 14ου τεύχους, όνομα και πράγμα. 9 εκδότες λογοτεχνικών περιοδικών γράφουν όπως αυτοί επιλέγουν. Άλλοι λογοτέχνες συγγράφουν, περιγράφουν, καταγράφουν. Τα διηγήματα των Ναμπόκοφ, Ρόντι Ντόιλ, Μισέλ Φάις, Κώστα Καβανόζη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Συνέντευξη της Ελφρίντε Γέλινεκ. Ένα κείμενο του Σάκη Παπαδημητρίου για την μουσική του γνωστού μας Michel Redolfi – «ηλεκτρονικά κολάζ και μουσική των υδάτων». Και φυσικά η κριτική παρουσιάση των νέων βιβλίων από τους Γιώργο Βέη, Δημήτρη Αθηνάκη, Αγγελική Τσιριγώτη, Ρήγα Καπάτο, Ντίνο Σιώτη, Πάνο Καπώνη (για το μυθιστόρημα του Μήτσου Κασόλα «ΕΡΜΙΟΝΗ») και του Γιάννη Ευσταθιάδη.**********

(δε)κατα # 13, άνοιξη 2008.

Το ανοιξιάτικο τεύχος #13 είναι καταΠράσινο, αφιερωμένο στο περιβάλλον και περιλαμβάνει μια σειρά άρθρα, δοκίμια και γενικά γραπτά εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Η λογοτεχνία παρουσιάζεται με διηγήματα, ποίηση αλλά και δοκίμια. Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις 25 Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών στην ερώτηση «τι τους έρχεται στο νου όταν ακούν τη λέξη περιβάλλον».**********

(δε)κατα # 12, χειμώνας 2008.

Το δίχρωμο (τεύχος #12), σχεδόν τετραγωνισμένο περιοδικό – φετίχ συνεχίζει τα τεύχη – αφιερώματα σε ένα κεντρικό θέμα. Τώρα ήταν η σειρά της Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Γράφουν Oι Π. Μάρκαρης, Π. Μαρτινίδης, και δημοσιεύονται διηγήματα των Ian Rankin, Esmahan Aykol, Φίλιππου Φιλίππου, Χρύσας Σπυροπούλου (που είχε και την επιμέλεια το τεύχους), Γιάννη Ευσταθιάδη κ.ά.**********

(δε)κατα # 11, φθινόπωρο 2007.

Ένα ενδιαφέρον τεύχος [# 11] του περιοδικού (δε)κατα, με θέμα «βρόμικος ρεαλισμός» περιέχει σχετικά διηγήματα των Sarah Bowell, Arthur Miller, Susan Swan, Κυριάκου Αθανασιάδη, Λένας Διβάνη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Χρύσας Σπυροπούλου, Φίλιππου Φιλίππου κ.α. Στη κριτική βιβλίου : Π. Καπώνη «Εξομολόγηση σε κόκκινο φόντο» για το βιβλίο του Ξ. Μπροντζάκη «ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ» των εκδόσεων «Καστανιώτη».********** 

(δε)κατα # 10, καλοκαίρι 2007.

Το δέκατο [#10] τεύχος (Καλοκαίρι 2007) του περιοδικού (δε)κατα είναι αφιερωμένο στο διήγημα. Φιλοξενεί βιβλιοκριτική του Π. Καπώνηγια τον τόμο διηγημάτων του Ν. Μάντη «Ψευδώνυμο». Περιέχει αφιέρωμα στην Μύκονο : Γράφουν οι Παναγιώτης Κουσαθανάς, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Δέσποινα Νάζου, Νίκος Γ. Κουσαθανάς, Φρατζέσκα Χανιώτη. Ακόμα κείμενα των : Μαρίας Μήτσορα, Ελεωνόρας Σταθοπούλου, Αλέξη Ζήρα, Γιάννη Ευσταθιάδη, Γιώργου Χρονά, Δήμητρας Κολλιάκου, Mark Slouka, Majca Kumardej, Charles Simic, Leon Trotsky κ.α. **********

(δε)κατα # 9, άνοιξη 2007.

Το # 9ο τεύχος (Άνοιξη 2007) ήταν όλο αφιερωμένο στη ΠΟΙΗΣΗ 2007. Δημοσιεύτηκαν ποιήματα 40 Ελλήνων ποιητών, μεταξύ των οποίων και το ποίημα του Πάνου Καπώνη «Αρχαίο Τραμ». Επίσης δημοσιεύονται δύο βιβλλιοκριτικές για τις ποιητικές συλλογές «ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΚΟΝΗ» του Τηλέμαχου Χυτήρη (Ποίηση και πολιτική εκ προμελέτης) και του Γιάννη Κοντού «ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ» (Συμπυκνωμένη εμβόλιμη μεμβράνη).**********

(δε)κατα # 8, χειμώνας 2007.

Tο 8ο τεύχος του περιοδικού (Χειμώνας 2007) είναι αφιερωμένο στην Τήνο. Γράφουν για το νησί οι : Σεραφείμ Φυντανίδης, Μάνος Στεφανίδης, Αλέκος Φλωράκης, Παντελής Απέργης, Αριστείδης Κονρογεώργης, Κώστας Μωραϊτης και Ντίνος Σιώτης.  Επίσης, δημοσιεύτηκε κριτική του Π. Καπώνη για το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Το κρασί του έρωτα», εκδόσεις Καστανιώτης.**********

(δε)κατα # 7, φθινόπωρο 2006.

Το 7ο τεύχος περιείχε το φάκελο «ΑΠΙΣΤΙΕΣ». Δημοσιεύτηκε το διήγημα του Πάνου Καπώνη «Εραστές του μεσημεριού». Το τεύχος αρχίζει με το κείμενο του τραγουδιού του Βασίλη Τσιτσάνη «Τα καβουράκια». Φιλοξενεί διηγήματα των Raymond Carver, Ivan Klima, Dani Shapiro, Nicanor Parra, Έρσης Σωτηροπούλου, Κατερίνας Ζαρόκωστα, Γιάννη Ευσταθιάδη, Γεωργίας Συλλαίου, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Κυριάκου Αθανασιάδη, Μάνου Στεφανίδη. Στην υπόλοιπη ύλη μια συνέντευξη του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, σελίδες ημερολογίου του Tennessee Williams, ένα ποίημα του Νάνου Βαλαωρίτη και κείμενα των Mahmoud Darwish, Charles Simic, Ρήγα Καππάτου, Δήμητρας Κολλιάκου κ.α.**********
ε)κατα # 6, καλοκαίρι 2006.

Στο 6ο τεύχος του περιοδικού (Καλοκαίρι 2006) δημοσιεύτηκε το δοκίμιο του Πάνου Καπώνη «Θωμάς Γκόρπας, ο ποιητής του σπασμένου καιρού». Το καλοκαιρινό αυτό τεύχος ήταν αφιερωμένο στα ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ, με διηγήματα και άλλα κείμενα των : Jack Kerouac, Cynthia Zarin, Suketu Mehta, Δημήτρη Τζουμάκα, Αγγελικής Τσιριγώτη Γιώργου Βέη, Αλέξανδρου Ίσαρη, Παναγιώτη Κουσαθανά, Ζέφης Δαράκη…