Επίκαιρο 1821-2021

ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ναι, ήρθαν οι αρμάδες / Που εμφανίστηκαν μέσα απ’ την ομίχλη / του Ναυαρίνου / να σώσουν την Άνδρο / όταν έψαχνα να βρω λεωφορείο / μιας άγονης γραμμής / να σου μιλήσω στα ίσια / «Σώστε τις βάρκες του Αιγαίου».

Κι ο φόβος / Μην έρθουν τα κόκκινα μπουλούκια / Από απέναντι / Και σύριζα στις κόκκινες γραμμές / Να γράψουν ιστορία / Σε ποια γαλάζια πατρίδα άραγε ; / Κι αυτό το Αρχιπέλαγος που καίγεται / Μια ξεχασμένη ποίηση / Είναι ;  

(Εικόνα : Πυρπόληση τούρκικης αρμάδας από Ναύαρχο Κανάρη)

About Panos

O Πάνος Καπώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 25 Μαρτίου 1947. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα 1968 με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά. * Βιοπορίζεται σήμερα ως έμμισθος Δικηγόρος. Δίδαξε στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο. * Μελέτες και άρθρα του, νομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έγκριτα νομικά και κλαδικά περιοδικά και λογοτεχνικά του έργα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Bιβλία του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. * Ήταν από τους ιδρυτές και Γεν. Γραμματέας του Λογοτεχνικού Σωματείου «Κοινωνία των (δε)κάτων» και παλαιότερα της Ενώσεως Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών «ΕΑΛ». * Συγγραφικό Έργο : Επτά (7) βιβλία ποίησης, δύο με πεζά & έξη επιστημονικά βιβλία από τα οποία τα 5 είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα. Το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Βασίλη Χατζηιακώβου το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ΥΒΡΙΣ".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.