Τα περιστέρια

Άλλαξε φέτος την άνοιξη η ώρα / Που τα περιστέρια κατέλαβαν το μπαλκόνι / Ως κίνηση λέγανε ειρήνης ή ως σύμβολο / Του Αγίου Πνεύματος εν είδη περιστεράς.

Έκτοτε, τα περιστέρια όρισαν το μέρος / Ως αποχετευτικό χώρο και αποπατούσαν / Νυχθημερόν και σε κάθε βεβαίως εποχή / Που η λευκότητά τους παρέμεινε μύθος.

Όχι δηλαδή, πως πρέπει εμείς ως πιστοί / Να αποδεχθούμε την λεγόμενη αγνότητα / Των άσπρων και μαύρων περιστεριών που / Ως ζευγάρια μας παρουσιάστηκαν ξαφνικά.

Εδώ, ως αναθήματα στον βωμό τους / Αποθέσαμε τα ομοιώματα των περιστέρων / Τιμώντας την ειρήνη που έφεραν στο ράμφος / Κλάδον ελαίας ας πούμε μετά την φουρτούνα.

Και εἶπεν ο Εγγονόπουλος : «η τοποθέτησις πουλιών, σε γεωμετρικά σχήματα, Επί των επάλξεων» / Ιδού ημείς τι εκάναμεν την επαύριον.

About Panos

O Πάνος Καπώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 25 Μαρτίου 1947. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα 1968 με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά. * Βιοπορίζεται σήμερα ως έμμισθος Δικηγόρος. Δίδαξε στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο. * Μελέτες και άρθρα του, νομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έγκριτα νομικά και κλαδικά περιοδικά και λογοτεχνικά του έργα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Bιβλία του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. * Ήταν από τους ιδρυτές και Γεν. Γραμματέας του Λογοτεχνικού Σωματείου «Κοινωνία των (δε)κάτων» και παλαιότερα της Ενώσεως Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών «ΕΑΛ». * Συγγραφικό Έργο : Επτά (7) βιβλία ποίησης, δύο με πεζά & έξη επιστημονικά βιβλία από τα οποία τα 5 είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα. Το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Βασίλη Χατζηιακώβου το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ΥΒΡΙΣ".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.