Ο καθ. Μ. Μερακλής για τον «Κύβο»

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Μερακλής, έστειλε την παρακάτω επιστολή για το βιβλίο «Κύβος» που εκδόθηκε από την «Κοινωνία των δεκάτων» :

«Φίλε Κύριε Καπώνη,

Διάβασα αυτές τις μέρες τον «Κύβο». Με σκηνές, κινήσεις, χειρονομίες, στις παρυφές σχεδόν του υπερρεαλισμού, υποβάλλεται η στρέβλωση του σύγχρονου κόσμου : «… το όζον εγένετο αύρα και είπε ο Θεός / ότι εγένετο φως, το τσιμέντο απολιθωμένοι κορμοί / διατηρητέων πεύκων, τα γκράφιτι στους τοίχους / κήποι και ο θόρυβος των μηχανών εσωτερικής / καύσεως ήχος σαλπίγγων που ηχούσαν / πέριξ των τειχών της Ιεριχούς». Και, σ’ αυτή την ανεστραμμένη – ή και κατεστραμμένη – πραγματικότητα, αν είναι δυνατόν (!) :«συνεργεία επιδιόρθωναν τη Γη / και τις θάλασσες και τα όρη και τα ποτάμια». Ένας τέτοιος κόσμος δίκαιο είναι να χλευάζεται («Πρόσωπα στην ομίχλη» κ. α.). Η ποίησή σας δεν κάνει την ακατάδεκτη και σε στρεβλώσεις της σύγχρονης πολιτικής πράξης (ο θεός να την κάνει πράξη …). Έξοχος ο «Ήχος των κρυστάλλων» και η «Βιτρίνα» και η «Επικράτεια των Εξαρχείων» και ο «Αστός λαός». Με τις ευχές μου για το 2012. Μ. Μερακλής.  

About Panos

O Πάνος Καπώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 25 Μαρτίου 1947. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα 1968 με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά. * Βιοπορίζεται σήμερα ως έμμισθος Δικηγόρος. Δίδαξε στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο. * Μελέτες και άρθρα του, νομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έγκριτα νομικά και κλαδικά περιοδικά και λογοτεχνικά του έργα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Bιβλία του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. * Ήταν από τους ιδρυτές και Γεν. Γραμματέας του Λογοτεχνικού Σωματείου «Κοινωνία των (δε)κάτων» και παλαιότερα της Ενώσεως Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών «ΕΑΛ». * Συγγραφικό Έργο : Επτά (7) βιβλία ποίησης, δύο με πεζά & έξη επιστημονικά βιβλία από τα οποία τα 5 είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα. Το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Βασίλη Χατζηιακώβου το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ΥΒΡΙΣ".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.