Κυκλοφορεί

1014343_517248561661585_1325209233_nΤο όγδοο τεύχος [Καλοκαίρι- Φθινόπωρο 2013]  του περιοδικού «κουκούτσι»  κυκλοφορεί από την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 με τρία αφιερώματα : στην αγλλόφωνη καναδική ποίηση, στην περσική ποίηση και στους Άγγλους μεταφυσικούς. Στην υπόλοιπη ύλη : 14 Έλληνες και18 ξένοι ποιητές, μεταξύ των οποίων [σελ. 132] ο Πάνος Καπώνης με το ποίημα-απ’ την ανέκδοτη συλλογή «Αντί Ναυαγίου»- με τον τίτλο «Αθηνά». Επίσης κριτική του ίδιου για το βιβλίο της Κατερίνας Έσσλιν «μισός βέσπα», όπως και μια μελέτη για την Ιαπωνία και τον πολιτισμό της με αφορμή τα τρία χρόνια από το τραγικό ατύχημα στη Φουκουσίμα. 

Α θ η ν ά

Η δύση διαχέονταν μέσα / από τις φθαρμένες κολώνες / του Παρθενώνα / αιώνες αιχμαλωτίζοντας

το φως / ως αντίδωρο / και δεν κατανοούσε τα χρώματα.

Εγώ ήμουν μια ψηλάφηση / του σώματος που αναπνέει / πάνω σε πλήκτρα πιάνου / στο ελεφαντόδοντο συγκεκριμένα / με το λεπτό λευκό φόρεμα / που χάραζες ρωγμές ήχων.

Το γέλιο σου διαχέονταν / ξαφνικά απ’ την πύλη / αύρα αττική απογεύματος / μέσα στους αμφορείς / με αρωματικές αισθήσεις / κι ένα κενό ηδονής αβέβαιο.

Ήσουν μια ασφαλής θεά / με μια όμορφη ενοχή χορού / και λαμπρές εκδηλώσεις / στη γιορτή σου και μ’ αγαπούσες / αγγίζοντας τον ήλιο / και μιαν ελιά που θρόϊζε.

About Panos

O Πάνος Καπώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 25 Μαρτίου 1947. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα 1968 με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά. * Βιοπορίζεται σήμερα ως έμμισθος Δικηγόρος. Δίδαξε στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο. * Μελέτες και άρθρα του, νομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έγκριτα νομικά και κλαδικά περιοδικά και λογοτεχνικά του έργα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Bιβλία του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. * Ήταν από τους ιδρυτές και Γεν. Γραμματέας του Λογοτεχνικού Σωματείου «Κοινωνία των (δε)κάτων» και παλαιότερα της Ενώσεως Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών «ΕΑΛ». * Συγγραφικό Έργο : Επτά (7) βιβλία ποίησης, δύο με πεζά & έξη επιστημονικά βιβλία από τα οποία τα 5 είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα. Το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Βασίλη Χατζηιακώβου το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ΥΒΡΙΣ".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.