Το Παλτό Του Πόε

[Το Παλτό Του Πόε] Του Πάνου Καπώνη On 21 February, 2018 by BIBLIOTHEQUE

Ι. Το ζεστό παλτό ως σύμβολο του ψύχους / απορροφούσε τις νυφάδες του χιονιού / όταν οι άνεμοι απεργούσαν για χάρη μας / έστω κι εάν ήμασταν συνεχώς ερωτευμένοι.
Όταν μπαίναμε σε κλιματιζόμενους χώρους / το παλτό μας νοσταλγούσε την βροχή
και τα θραύσματα του χειμωνιάτικου πάγου / χωρίς να δείχνει κάποια κατανόηση.

ΙΙ. Το παλτό του Πόε όμως έκλεισε το φως / καταμεσήμερα μήνα Δεκέμβριο με κρύο σάν ξεκρέμαστο ρούχο άδειο σωμάτων / που δεν φοριέται άλλο πια. / Και ενώ το φεγγαράκι φώτιζε νύχτα το παλτό, / το ένδυμα υπερίπτατο των προσδοκιών μας / και για κάθε ενδεχόμενο το οδήγησαν βιαίως / στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για τα / δέοντα όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία / της συσκότισης κατ’ επάγγελμα και της / κατ’ εξακολούθηση διακοπής του φωτός.

ΙΙΙ. Έτσι λοιπόν το παλτό και ο Έντγκαρ / χώρισαν σαν δύο παλιοί καλοί φίλοι / χωρίς κανέναν ήχο επερχόμενης καταστροφής / κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

 

About Panos

O Πάνος Καπώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 25 Μαρτίου 1947. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα 1968 με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά. * Βιοπορίζεται σήμερα ως έμμισθος Δικηγόρος. Δίδαξε στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο. * Μελέτες και άρθρα του, νομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έγκριτα νομικά και κλαδικά περιοδικά και λογοτεχνικά του έργα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Bιβλία του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. * Ήταν από τους ιδρυτές και Γεν. Γραμματέας του Λογοτεχνικού Σωματείου «Κοινωνία των (δε)κάτων» και παλαιότερα της Ενώσεως Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών «ΕΑΛ». * Συγγραφικό Έργο : Επτά (7) βιβλία ποίησης, δύο με πεζά & έξη επιστημονικά βιβλία από τα οποία τα 5 είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα. Το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Βασίλη Χατζηιακώβου το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ΥΒΡΙΣ".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.