Περιοδικό Φρέαρ – Δύο ποιήματα

971257_473441782731884_1728796785_n
Φρεαρ – frear.gr {ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ}
31-01-2015 Δύο ποιήματα – του Πάνου Καπώνη http://wp.me/p425y9-2aZ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΝΕΦΩΝ

Η ουτοπία δεν έβγαινε ποτέ στο δρόμο / σαν ιστορία της Παλιάς Διαθήκης / όταν έβρεχε τους χειμώνες στην πόλη,  / Και διαχωρίστηκαν τα νέφη βεβαίως / δειλά-δειλά όταν έμπαινε η άνοιξη / αργά τη νύχτα που έβρισκε γαλήνη / Άλλα υπεράνω του γερασμένου σκότους / και άλλα κάτωθεν του πλαστικού φωτός / ορθώνοντας πάντα το ανάστημά τους. / Αλλά με ποιόν να μιλήσουν ξανά / τριγυρνώντας σε δρόμους φθαρμένους / εκεί που ήθελα να σ’ ανταμώσω; / Ναι, σήμερα τα βαριά νέφη συγκρούστηκαν / παίζοντας κρυφτό με τους κεραυνούς / γεμάτα αμφιβολίες για την έκβαση τους.

ΟΙ ΝΑΟΙ

Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα / μέσα σε ναούς θεών / χαμένους μέσα στις ομίχλες  / που μας προσπέρασαν εν τέλει / ως παρελθόντα σημάδια. / Οι ιεροί όμως τόποι παραδόξως / ξεφύτρωναν παντού σαν μανιτάρια / κι αν ήταν να πεθάνουμε εκεί / – λέμε τώρα – /τα δάκρυα μας θα κυλούσαν σωρηδόν /μαζί με τις τρυφερές σας ουτοπίες / και τις μαργαρίτες που θα φύτρωναν /τα πρωινά σαν αντανάκλαση των / ματιών σας πάνω στις σταγόνες της βροχής. / Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι / τα στήθη σου που φαίνονται το μεσημέρι / και μετά, όταν ξημερώνει το φως, να λάμπεις / στην βεράντα, στον αντίποδα του ανέμου / δίπλα στον ναό των παιδικών μου χρόνων.

Κηφισιά, Πρωτομαγιά 2014

frear.gr > http://frear.gr/?p=8369

About Panos

O Πάνος Καπώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 25 Μαρτίου 1947. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα 1968 με δημοσιεύσεις σε διάφορα περιοδικά. * Βιοπορίζεται σήμερα ως έμμισθος Δικηγόρος. Δίδαξε στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο. * Μελέτες και άρθρα του, νομικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε έγκριτα νομικά και κλαδικά περιοδικά και λογοτεχνικά του έργα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Bιβλία του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. * Ήταν από τους ιδρυτές και Γεν. Γραμματέας του Λογοτεχνικού Σωματείου «Κοινωνία των (δε)κάτων» και παλαιότερα της Ενώσεως Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών «ΕΑΛ». * Συγγραφικό Έργο : Επτά (7) βιβλία ποίησης, δύο με πεζά & έξη επιστημονικά βιβλία από τα οποία τα 5 είναι πανεπιστημιακά συγγράμματα. Το 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Βασίλη Χατζηιακώβου το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ΥΒΡΙΣ".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.